Kategorier
Allmänt

Släng inte skrotet, sälj det

Hur många har massor av bråte i förrådet eller i garaget? Eller ute på gården för den delen? Eländet gör sig påmint hela tiden och ger det där dåliga samvetet som man helst skulle slippa ha.

Därför är det dags att göra slag i saken. Visst kan det kännas lite trögt när man tänker på alla turerna upp till sopsorteringen. Men om man istället ser framför sig att mycket av det som ligger och skräpar kan generera i lite sköna cash, då blir det genast lite enklare. Låter det som ett dåligt skämt? Det är det inte. Det finns företag som köper upp skrot som man inte längre vill ha. Så googla på en firma som tar emot skrot i Västerås och se själv att det faktiskt är sant.

Hur går det till

Bäst är att gå ut på internet och se vad som redan finns ute till försäljning. Man kan bli rejält förvånad över vad någon är villig att betala för skrot. När man skaffat lite information är det bara att börja sålla. Det kan handla om järn, mässing, kablar och batterier. Men även andra saker är intressanta.

På skroten vägs “skräpet”, som sedan värderas efter dagens marknadsvärde. Och innan man vet ordet av det så klirrar pengarna in på kontot. Alltid en trevlig känsla när man har tjänat en hacka. Det finns också en annan fördel med att göra sig besväret med skrotet; förutom förtjänsten har man till på köpet gått och blivit en miljöhjälte.