Kategorier
Allmänt

Packa inte i sista minuten

Att packa och rensa inför en flytt är lite av en konst. Och det gäller att börja i god tid och helst inte kvällen innan. Bäst blir det om man packar rum för rum och noga märker lådorna med innehåll.

Genom att sortera ut och göra sig av med sådant som man inte längre använder innan man börjar packa, sparar man massor av plats och kan troligtvis också komma ned i antal flyttlådor. Men det gäller att börja sortera och packa veckor i förväg. På så vis slipper man onödig stress och står inte där i sista minuten och slänger ned saker huller om buller i lådor.

I stället kan man noga se till att skydda ömtåliga saker, glas och porslin och placera dem på rätt sätt i flyttkartongerna. Porslinstallrikar brukar exempelvis klara en flytt bättre om de först slås in i bubbelplast eller tidningspapper, och sedan placeras stående på högkant i flyttkartongerna.

Låt flyttfirman både packa och packa upp

För att flytten ska gå snabbare och för att det inte ska krävas mer än en person för att bära varje flyttkartong, gäller det att inte packa för tungt. Blanda därför tunga saker med sådant som väger lite, som exempelvis kuddar, filtar och textilier.

Man ska heller inte glömma att märka lådorna med innehåll, då blir det enkelt att hitta rätt saker på den nya adressen. Tycker man att det verkar krångligt att packa, eller om man helt enkelt inte har tid, brukar de flesta flyttfirmor erbjuda hjälp också med packning och uppackning. Läs mer om flytt på denna sajt: peterakare.se