Kategorier
Allmänt

Långtgående konsekvenser vid narkotikabruk

Ett missbruk kan förstöra ett helt liv. Förutom narkotikans destruktiva konsekvenser i sig kan också de juridiska efterspelen bidra till att det är svårare att komma på fötter igen efteråt.

Vem som helst kan hamna i narkotikans klor. Har du väl blivit tagen av dessa kan det vara svårt att ta sig ur dess grepp. Ett välbekant exempel på detta är det före detta fotbollsproffset och landslagsmålvakten Magnus Hedman, som varit öppen med sitt narkotikamissbruk mellan framför allt 2007 och 2011. Han missbrukade amfetamin. Det fick honom att känna sig lugn samtidigt som han fick energi, berättade Hedman för tidningen Faktum år 2014. Hedman fick också stå till svars rättsligt för sina narkotikabrott. Dels fälldes han för ringa dopingbrott år 2009 för innehav av tabletter, men egentligen hade han köpt amfetamin för 200 000 kronor berättade han. Drogerna ledde också till en kväll som sedermera utspelade sig på ett sådant sätt han skulle bli dömd även för köp av sexuell tjänst.

Rättsligt stöd vid narkotikabrott

I Sverige ser rättsväsendet inte speciellt lätt på narkotikabrott. Till och med ringa narkotikabrott kan rendera i fängelse, även om det är vanligare med dagsböter om du inte är dömd sedan tidigare. En fällande dom kan också få konsekvenser för dina möjligheter att behålla ditt körkort, trots att du inte körde vid tillfället du blev gripen för narkotikabrott. Är du misstänkt för narkotikabrott så se till att du har erfaren advokat vid din sida. Be om hjälp. Alla kommer inte på fötter igen som Magnus Hedman gjorde. Mer om narkotikabrott hittar du här: narkotikabrott.nu