Kategorier
Allmänt

Hundfoder med rätt innehåll

En del hundar äter nästan vad som helst medan andra är kräsna. Men när du väljer hundfoder i butik ska du utgå ifrån att du får ett med rätt näringsinnehåll.

När du kommer till en butik med stort urval av hundfoder kan det vara svårt att välja. Du vill naturligtvis ha ett foder som din hund tycker om. Då kan det vara bra att börja med en mindre förpackning av olika foder så att du kan pröva dig fram.

Nu är det inte bara hunden som ska bestämma vilket foder den ska äta. Hundar, precis som vi människor, kan vara svaga för det söta men det är inte så bra. Titta därför alltid på innehållsförteckning och näringsdeklaration innan du bestämmer dig så att du får ett foder med bra balans.

Det finns både torrt och konserverat hundfoder

Rustas hundfoder är ett exempel på foder som finns i flera olika varianter och innehåller den näring din hund behöver. Du hittar det både konserverat och i pelletsform. Många väljer att ge sin hund torrfoder i pelletsform. Fördelen med det torra fodret är att det är lätt att förvara och det finns ofta i stora förpackningar.

Det är viktigt att välja rätt storlek på bitarna i det torkade fodret så att det passar din hund. En del hundar kan ändå ha svårt att tugga de knapriga bitarna. Då kan du lägga det i blöt eller blanda upp det med konserverat. Det konserverade fodret som också kallas våtfoder känns lite festligare och passar bra när du vill skämma bort din hund lite extra.