Kategorier
Trafikskola

Halkbana i Stockholm – ett moment som ingår i B-körkort

På en halkbana i Stockholm kan man få hjälp med ett moment som ingår i risktvåan, och som krävs för alla som vill ta ett B-körkort för att köra en bil.

Det kan komma som en chock när bilen plötsligt hamnar på ett halt underlag och inte beter sig så som den brukar. Skulle du då trycka ner bromsen så kan det bli katastrof, eftersom bilen kan börja snurra runt och träffa vägräcken eller andra fordon på vägen. Därför är det viktigt att veta hur du ska hantera en bil när du kör den på vägar hala av is eller vatten.

Det är på en halkbana som du kan få prova på att köra en bil på halt underlag, utan att det kommer finnas någon risk för skador på dig eller bilen. Därför är det en god idé att åka till en halkbana då och då, även om du redan har tagit körkort och kört bil under ganska många år. Det kan vara bra att fräscha upp kunskaperna inför vinterns antågande.

Risktvåan på halkbana i Stockholm

Om du bor i huvudstaden, och ska ta B-körkort, så är det viktigt att du gör risktvåan i Stockholm på en auktoriserad halkbana. Där kommer du få lära dig hur bilen fungerar när den hamnar på ett halt underlag. Och hur du ska agera för att du ska kunna komma ur situationen på ett säkert sätt, utan att det kommer att ske en olycka på något sätt.

Vid risktvåan kommer du först och främst få vara med på en teoretisk lektion för att du ska veta allting som kan hända i trafiken, som har med halka att göra. Efter lektionen kommer du få prova på dina kunskaper genom att köra en bil på halkbanan, och testa på allting som kan hända på vägarna.