Kategorier
Tandvård

När man bör boka tandläkare

Det är viktigt att man kontrollerar sina tänder med jämna mellanrum även om man inte tycker att man har några problem med dem. Men när bör man boka en tid för att se över ett tandproblem?

Om man har kraftig värk i tänderna, eller en tand har gått av, är det givet att det är dags att boka ett besök hos en tandläkare. Ibland kan besvären dock vara mer diffusa eller kanske inte märkas av alls. Då kan det vara svårt att veta om det är dags för ett tandläkarbesök. Tumregeln är att vara på den säkra sidan. Det spelar ingen roll om du har tandläkarskräck eller tror att det inte finns en bra tandläkare där du bor – säg i Borås eller Bromma – du bör gå.

Besvär som inte känns av

Ja, det kan generellt vara svårt att veta när det är dags att boka ett besök hos en tandläkare. Vanligast är att man bokar ett besök med ett års mellanrum oavsett om man upplever några problem eller ej. Genom att göra dessa besök får man möjlighet att, så att säga, stämma i bäcken. Du gör en undersökning när du inte har några problem, så du slipper göra ett ingrepp när du har problem. Så boka en tid hos en privat tandläkare i Bromma eller Borås eller var du bor. Det behöver inte heller vara privat, utan kan vara hos folktandvården. Det viktiga är att du gör dina kontroller och gör dem regelbundet. Så slipper du mycket problem sen.