Kategorier
Inredning

Installera kamin Stockholm – värt att tänka på

I samband med att elpriserna når nya rekordnivåer nästan varje dag och att det heller inte finns mycket till ljusning i sikte så har folk i gemen börjat snegla mot alternativa lösningar. Man vill sänka sina kostnader för uppvärmning och detta är också ett stort skäl till att kaminer i Stockholm säljs i en större skala än tidigare. En kamin kommer definitivt inte att göra att din elräkning försvinner – men den har all möjlighet att sänka den och där du samtidigt också får en massa bonusar på köpet.

En kamin i Stockholm kommer nämligen att höja din levnadsstandard. Så här i höstens mörker så är en kamin själva definitionen av mys. Du sätter igång en brasa, tar ett glas vin och känner hur värmen i rummet stiger. Du hör hur veden sprakar och du ser hur flammorna börjar dansa. Det är mys på ett helt ny nivå och det är ett perfekt sätt för en familj att andas ut tillsammans.

Det handlar om en värmekälla – men även en riktigt snygg inredningsdetalj. En kamin kommer emellertid också med en massa krav. Du kan inte köpa en kamin i Stockholm och installera den utan att först ha erhållit ett bygglov eller ett startbesked från Byggnadsnämnden. Detta är viktigt och vilket av dessa som behövs är något som skiljer sig åt mellan kommuner – du ska alltså kolla upp detta innan.

Ta hjälp med planering och installation av din kamin i Stockholm

Oavsett vilket så kan det handla om en ganska snirklig procedur och ett råd i detta är att ta hjälp med planeringen av hur din kamin dels ska placeras och dels också hur exempelvis skorstenen ska sitta. Hjälp kan du få genom att exempelvis kontakta en sotare – men det finns även återförsäljare av kaminer i Stockholm som kan bistå med sin expertis och hjälpa till med exempelvis en bygglovsansökan.

Vi nämnde installationen och det finns inga krav på att du måste anlita en fackman för detta. Däremot så bör du vara medveten om att det är ganska svårt att lyckas och att det därför ofta är fördelaktigt att gå den vägen. Det kostar lite mer – men det är en investering. Det är långt ifrån ovanligt att en sotare underkänner en installation utförd av en privatperson och om detta sker så stiger också kostnaderna då hela jobbet måste göras om. Att gå via en fackman ger dig en trygg väg till ett godkännande – och dessutom både en bättre effekt och en större säkerhet i framtiden.

Genom att installera en kamin i Stockholm kan du få det där lilla extra i hemmet och du kan även få en alternativ värmekälla som sänker dina kostnader för uppvärmning. Det handlar om en sund investering, men även om en ganska lång resa från start till mål. Se till att göra rätt så går den betydligt smidigare.