Kategorier
Trafikskola

Hur väljer man trafikskola i Stockholm?

Det finns många alternativ när du ska välja trafikskola i Stockholm. Du kan därför utgå från dina behov för att göra vägen till körkort så enkel som möjligt.

Det är många som drar sig för att ta körkort eftersom det kan vara svårt att få in ytterligare en aktivitet i vardagspusslet. På en modern trafikskola är man medveten om det problemet och erbjuder därför flexibla lösningar för att göra körkortsundervisningen så tillgänglig som möjligt.

Det bästa du kan göra är därför att gå in på en trafikskola som du vet är lätt att nå och berätta om dina behov. Har du redan en viss trafikvana för att du kört moped eller mopedbil kanske du vill ta en intensivkurs där du snabbt blir klar. Fördelen med en intensivkurs är att du får tillgång till en kunnig handledare och riskutbildningarna.

Behöver du en centralt belägen trafikskola?

Det är en fördel att ha en trafikskola som ligger centralt. Det är enkelt att ta sig dit med kollektivtrafik och om du redan är i eller bor i centrala Stockholm blir det lätt att ta cykel eller kanske rentav promenera. Det finns dessutom mycket annat du kan passa på att göra när du är inne i centrum.

En annan fördel med en central trafikskola är att du direkt kommer ut i stadstrafik och slipper ägna lektionstid åt att ta dig till centrum. Det är ofta stadstrafiken som kräver mest träning och då är det en fördel att låta varje lektion börja med det momentet. Filbyte, cykelbanor, bussar och fotgängare kräver en speciell uppmärksamhet och körvana.

Vill du ta en testlektion innan du anmäler dig till en trafikskola?

Det är en stor fördel att ta en testlektion innan du anmäler dig till en utbildning på trafikskolan. Testlektionen ger dig en inblick i hur undervisningen går till och du får möjlighet att komma med frågor till trafikläraren. Det ger dig också chansen att prova på körskolans bilar och bli bekväm med att sitta bakom ratten.

Avsikten med testlektionen är framförallt att trafikläraren ska få en uppfattning om hur många körlektioner du kan behöva. Efter testlektionen kan du skriva upp dig på utbildningspaket som innehåller olika antal körtillfällen. Utbildningspaketen innehåller allt du behöver för att bli klar för körkortsprovet.

Har du svårt att komma till din trafikskola under kontorstid?

Om du exempelvis väljer Globens Trafikskola i centrala Stockholm finns det möjlighet att boka körlektioner efter kontorstid. Det är viktigt att du får möjlighet att öva regelbundet för att inte glömma bort det du lärt dig. Många tar en körlektion i veckan och passar på att plugga in den teoretiska delen de övriga dagarna. Teori och praktik går hand i hand. Du kan också komplettera dina körlektioner med privat övningskörning.

Har du tillgång till privat övningskörning med en handledare kommer det att gå fortare att bli bekväm med bilkörningen. Din handledare ska vara över 24 år och ska ha blivit godkänd på den introduktionskurs som finns på trafikskolan. Du ska ha körkortstillstånd och ni ska båda ha deltagit i introduktionskursen.