Kategorier
Allmänt

HLR utbildning i Stockholm för alla

På skolor i Stockholm ingår HLR utbildning i undervisningen när eleverna har idrott och hälsa eftersom det är lika viktigt att kunna det som det är att kunna simma och klara sig i vatten.

Egentligen är det en självklarhet att kunna hjärt-lungräddning eftersom det är ett så enkelt sätt att rädda en annan människas liv. Nu är det inte alla som fått möjlighet att gå en sådan utbildning men fler och fler arbetsplatser ger den möjligheten.

Det bidrar till självkänslan att veta att man kan hantera en akut situation. Man slipper stå handfallen och se på. Även om man ringer 112 så kommer det att ta tid innan hjälpen är på plats och det finns mycket man kan hjälpa till med under de minuterna.

Att lära sig att tolka akuta symptom och att hjälpa till är HLR utbildningens mål

Den grundläggande utbildningen bygger på det som kallas L-ABC. L står för Livsfarligt läge och sedan är det Andning, Blödning, Chock eller Cirkulationssvikt. Det är akuta lägen där det faktiskt gör skillnad att man hjälper till. Man får också lära sig att stoppa kraftiga blödningar och förstå hur ett plötsligt hjärtstopp eller en hjärtinfarkt yttrar sig.

En del offentliga lokaler har hjärtstartare på plats och därför får man också lära sig hur man använder en sådan. Självklart ringer man alltid 112 så fort det går, men när de kommer fram kan man ha gjort nödvändiga förberedelser. Att få en HLR-utbildning är att få en känsla av att man kan hjälpa till när det gäller. Läs mer om HLR-utbildning på denna sajt: https://www.hlrutbildningstockholm.com/