Kategorier
Allmänt

Fräscha upp golvet med en golvslipning i Stockholm

Har parketten gulnat och ser trist och tråkig ut? Med en golvslipning kan du ge ditt trägolv nytt liv igen. Här kommer några renoveringstips för er i Stockholm.

Har parketten gulnat, eller är trägolvet repigt? Är golvet tillräckligt tjockt kan du slipa om det och ge det en ny skyddande ytbehandling. Då kommer golvet att se ut som nytt igen. Att slipa om ett trägolv är egentligen inte så svårt bara du är noga och använder sig av en bra slipmaskin. Det finns dessutom slipmaskiner att hyra.

När du slipar ett trägolv är det viktigt att du slipar det ända ut i kanterna så att det blir helt jämnt. Det får heller inte bli några slipspår eftersom ytbehandlingen då kommer att rinna ner i spåren. Då får inte golvet det skydd som det behöver, och det kommer snart att behöva slipas om igen.

Rotavdraget gäller på golvslipning

Sedan rotavdraget infördes är det inte längre särskilt dyrt att anlita någon för golvslipning i Stockholm. Men det kan ändå vara bra att ta in flera offerter och jämföra priser mellan olika golvslipningsfirmor. Tänk på att vissa företag också erbjuder många fler olika typer av ytbehandlingar.

Ytbehandlingen är främst till för att skydda golvet, men den påverkar också golvets utseende. Idag finns det exempelvis både matt och blank golvlack att välja mellan men också pigmenterad olja eller vax som kan ge golvet ett ljusare eller mörkare uttryck. Tycker du att det är svårt att välja ytbehandling kan du alltid rådfråga en kunnig golvslipningsfirma.

Vill du läsa mer om golvslipning, gå då till denna sida: https://www.stockholmsgolvslipning.nu/