Kategorier
Allmänt

En takläggare kan sänka dina omkostnader

Att väldigt många svenska husägare betalar för mycket pengar i onödan är ett faktum som till stor del beroende på att de inte har en aning om att de gör det. Det vill säga, man får räkningar för uppvärmning och el och därefter så betalar man dem – hur hög dessa än må vara och utan att vidare fundera kring varför de ser ut som den gör. Det vi menar med detta är att det finns väldigt många sköna kronor att spara om man bara tänker till lite och förändrar saker och ting i huset som kostar för mycket pengar. Om vi nedan förklarar några saker som man kan förändra för att få lägre omkostnader så kanske vi kan ge en lite bättre bild av vad vi menar och kanske kan vi även ge några tips för en husägare som söker denna förändring. Vi kan är säga att det handlar om en villa i Stockholm och där ägaren till denna upplever att villan i fråga slukar pengar. Då kan han ha dessa tips i åtanke:

  • Bergvärme. Valet av uppvärmning är för många husägare inget val alls. Det vi säga; man använder det alternativ som finns och därefter så håller man sig till detta och ägnar inte en tanke på att det kostar för mycket. Vi kan här säga att detta hus i Stockholm har fjärrvärme som uppvärmning och där husägaren hel tiden därmed gjort sig beroende av omvärlden och de priser som sätts där. Det ger en instabil och svårplanerad ekonomi då priserna hela tiden pendlar upp och ner. Här får han istället av en granne hör att deras tomter är perfekta för att använda bergvärme och det är också ett alternativ som han väljer. Han anlitar en firma i Stockholm för borrning, grävning, installation av den värmepump han köpt samt efterarbetet med att återställa tomten till normalt skick igen. Kostnad? 120.000 kronor. Effekt? Husägaren i Stockholm sänker sina energikostnader med 80% – årligen! Han investerar således och får över tid tillbaka dessa pengar med råge. 

  • Takläggare. En stor del av huset i Stockholm och kostnaden kring uppvärmning beror på att taket inte är tätt. En takläggare kallas av den anledningen in för en initial undersökning och denne takläggare kommer sedan med ett förslag som gäller att hela taket måste bytas ut. Något som denne husägare i Stockholm också går med på; han anlitar samma takläggare och låter denna byta ut taket. Kostnaden för detta slutar allt som allt på 87.000 kronor och här inkluderas även rot-avdraget i priset. Det innebär att husägaren drar av halva kostnaden för arbetet utfört av denne takläggare och att han således kommit väldigt billigt undan. I det stora hela så är det materialet som ligger till grund för kostnaden. Effekten av arbetet som denna takläggare gjort är påtaglig. Varm luft stannar i huset medan kall luft stängs ute; något som dels leder till att uppvärmningskostnaden sänks betänkligt och dels också skapar ett väldigt behagligt inomhusklimat. Ett otätt tak är en av de största energitjuvarna som finns och här kan en takläggare verkligen vara en räddare i nöden – oavsett om man har sitt hus i Stockholm eller i någon annan stad i Sverige. 

Läs mer om takläggare här: takläggarestockholm.net