Kategorier
Attefallshus

Attefallshus perfekt för ridläger utanför Stockholm

Attefallshus har stor potential. Det insåg Maria när en förfrågan kom om att hyra ut det lilla huset utanför Stockholm. Efter det blev livet annorlunda.

Ibland dyker det upp lösningar som man inte trodde var möjliga. Det visste Maria allt om. Hon hade sedan några år bott ensam i huset tillsammans med sina två barn på sju och nio år. Inte helt lätt på en sjuksköterskelön, men det gick. Varje kväll satt hon och letade nya möjligheter till inkomst.

Sedan en dag när hon satt ute i sin ateljé, som var belägen i det attefallshus hon köpt tillsammans med sin make för flera år sedan, knackade det på dörren. Utanför stod en kvinna i trettioårsåldern som undrade om Maria hyrde ut ladan och kanske några rum. Nyfiken bjöd Maria in henne och satte på kaffe.

Lada och attefallshus gav ny inkomst

Kvinnan hette Sofia, och hennes hobby var att ge ridlektioner med de hästar hon ägde. Nu hade ungarna tjatat om ridläger, men hon hade ingen plats. Han hade promenerat förbi när hon sett ladan och fått en idé. Kanske kunde hon ha ridläger här. Maria satte sig rakare i stolen. Hon älskade hästar, så varför inte?

De kom fram till att ladan behövde ordnas lite, och det skulle de göra tillsammans. Moderna attefallshus i Stockholm, precis som detta, passade perfekt. Där fanns ett loft där Sofia kunde sova. Nere kunde de äta och ha teorilektioner om vädret blev sämre. Allt gick fort, och plötsligt hade Maria fått ett nytt syfte i livet.